Ah, julebord! Den magiske tiden på året hvor kollegaer kler seg i sitt fineste (eller rareste) antrekk, danser som om ingen ser (men alle ser), og prøver å balansere antall ribbebiter med antall akseptable aquavit. Det er også den tiden av året hvor en helt spesiell skapning dukker opp i hjørnet av festlokalet: Photoboothen.

En Photobooth? På Julebordet? Hva kan egentlig gå galt?

Tanken bak en photobooth er genial – du stiller deg opp foran kameraet, tar noen raske bilder, og inn på mailen din tikker bevis på at du faktisk har et sosialt liv. På et julebord, derimot, kan denne lille boksen fort bli et sted hvor alt som kan gå galt, går galt.

For å sikre at du er klar til å takle alt en julebord-photobooth har å by på, har vi laget en guide til hvordan du kan navigere deg gjennom denne farlige, men morsomme fellen.


1. Kostymer, kostymer, kostymer!

Du vet at det står en eske ved siden av photoboothen, full av rare hatter, fuskepelsboaer og et par gigantiske solbriller? Ja, den er ikke der for å gjøre deg penere – den er der for å gjøre deg morsommere (og pinligere)! På julebordet er det et uoffisielt krav å ta på minst tre ting fra denne esken. Forbered deg på å kle deg ut som en blanding av julealv og disko-dronning, og vær klar for at det blir dokumentert for evigheten.

Og når vi sier «for evigheten», så mener vi for alltid. Bildene kommer ikke bare til å eksistere i mailboksen din – nei, de vil mest sannsynlig bli printet ut og hengt opp på kontoret neste dag. Det er en gave som fortsetter å gi, også i januar, og resten av året… heeelt frem til neste julebord!

2. Gruppebilder: Forvent det uventede

Det er alltid én person som insisterer på at alle må bli med i ett stort gruppebilde. Du vet, en sånn «det skal henge i resepsjonen»-bilde. Før du vet ordet av det, har hele markedsavdelingen presset seg sammen foran kameraet, sammen med økonomi, IT og den ene karen fra kantina som aldri egentlig er med på julebord, men nå plutselig er der.

Tipset her er enkelt: Stå langt bak i bildet. Du tror kanskje det betyr at du blir mindre synlig, men egentlig gir det deg en perfekt fluktmulighet når det blir for varmt og kaotisk. Alternativt kan du prøve å balansere deg selv på en kollegas skuldre og på magisk vis gjøre bildet enda mer legendarisk.

3. Konkurransen om det mest kreative bildet

Selvfølgelig finnes det alltid noen som tar det hele for seriøst – og prøver å lage kunst av photobooth-bildene. De tar femten bilder hvor de poserer som om de er på forsiden av Vogue. Så er det de andre, som konkurrerer om å lage det rareste ansiktet, det dummeste uttrykket eller, i noen tilfeller, prøver å se ut som julemat (ja, vi ser på deg, Jens, som poserte som en ribbe).

Her gjelder regelen: Du vil ikke være den seriøse. Du kommer aldri til å vinne mot de som lager kaninører med en sånn intensitet at det ser ut som de har trent på det hele året. Kast deg på galskapen – det er tross alt jul!

4. Dagen derpå: Photobooth-bildene avsløres

Den ultimate konsekvensen av photoboothen er dagen etter. Bildene har magisk dukket opp på kontorets felles server, og du må konfrontere virkeligheten av gårsdagens moro. Kollegaer kommer til å peke, le, og muligens bruke bildene som memer i fremtidige e-poster.

Men husk: Det er dette som gjør julebordet så minneverdig! Bildene av deg iført en glitterparykk mens du prøver å danse som en stiv pinne, er det som holder julebord-ånden levende.


Konklusjon: En Photobooth på julebordet er ikke for pyser.

Det krever mot, humor og en god dose selvironi. Men la oss være ærlige – uten de pinlige og morsomme øyeblikkene ville julebordet vært… tja, normalt. Og hvem vil vel ha det? Så neste gang du ser en photobooth på julebordet, gå inn, ta på deg en merkelig hatt og gjør deg klar til å skape minner du både kommer til å elske og angre på – samtidig. God jul!

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *